Pluimveehouderij

Nieuws 1055 x bekeken

Eerste bedrijf Doux verkocht

Quimper – De bewindvoerders van het Franse kippenbedrijf Goupe Doux hebben Stanven, een fabrikant van huisdierenvoeding in Plouray, verkocht.
De koper is Saria, een Europese onderneming op het gebied van diervoeding en biomassa die eigendom is van het Duitse Rethmann.
Saria wil ook de 22 werknemers van het bedrijf overnemen. Met de opbrengst van de verkoop, 22 miljoen euro, kan Groupe Doux weer een paar dagen vooruit. De bewindvoerders onderstrepen daarbij dat de verkoop van dit kleine onderdeel van Doux het vinden van een overnemer voor de rest van het bedrijf niet moeilijker zal maken.
De handelsrechter in Quimper heeft daarbij bepaald dat blijken van belangstelling voor Doux of delen daarvan uiterlijk 2 juli binnen moeten zijn. Behalve de eerder genoemde Franse cooperatie Terrena wordt nu ook de naam van Duc, een ander groot Frans kippenbedrijf, als mogelijke kandidaat genoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.