Pluimveehouderij

Nieuws 608 x bekeken

Demonstratie werknemers Groupe Doux

Chateaulin – In het Franse stadje Chateaulin (Bretagne) hebben werknemers van het daar gevestigde kippenbedrijf Groupe Doux en hun sympathisanten zaterdagmiddag een demonstratie gehouden.

De actie was georganiseerd door de vakbond CFDT, die eist dat topman Jacques Doux 'elke zeggenschap over het ondergegane bedrijf opgeeft maar tegelijkertijd een deel van zijn persoonlijke vermogen beschikbaar stelt om de ergste financiële problemen op te lossen'.
De bewindvoerders van Groupe Doux, dat sinds 1 juni uitstel van betaling heeft, hebben vrijdagmiddag laten weten dat het bedrijf verkocht zal worden. Pogingen om de onderneming te redden zijn vooral door gebrek aan medewerking van de banken gestrand. De bewindvoerders streven ernaar Doux als geheel te verkopen maar willen als dat niet lukt gegadigden zien te vinden voor de verschillende onderdelen van het bedrijf.

Of registreer je om te kunnen reageren.