Pluimveehouderij

Nieuws 725 x bekeken 2 reacties

Daling in varkens - en pluimveeslachtingen

Den Haag - In april dit jaar zijn er minder varkens en kippen geslacht dan in de maand ervoor. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

In april 2012 werden er 1,08 miljoen varkens geslacht. In de maand ervoor waren dit er 1,25 miljoen. Ook zijn er minder vleeskuikens geslacht in april dit jaar. Het aantal kwam uit op 40,3 miljoen. In de maand ervoor werden er 43,9 miljoen vleeskuikens geslacht.

Berekend in het geslacht gewicht komt dit uit op 1 miljard kilogram varkensvlees in april dit jaar. In maart was dit 1,17 miljard kilogram. Voor plumveevlees is het aantal kilogrammen geslacht gewicht in april juist gestegen, naar 71 miljard kilogram.

Laatste reacties

  • wilkow

    Dan zijn dit zeker die 'plofkippen' van gemiddeld 1762 kg per stuk

  • Scherff

    71 miljard zal wel 71 miljoen zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.