Pluimveehouderij

Nieuws 570 x bekeken 2 reacties

Zambiaanse pluimveesector krijgt lening van Wereldbank

Lusaka - De Wereldbank heeft een lening van 50 miljoen dollar (38,9 miljoen euro) verschaft die gebruikt gaat worden om de pluimveehouderij in het land te verbeteren.

Het geld wordt ingezet voor een 20 jaar durend project dat zich zal richten om kleine lokale pluimveehouders en dierziektecontrole in de Zambiaanse pluimveestapel. Hierbij worden 390.000 kleine boeren betrokken die binnen het project gaan werken aan een betere productiviteit en gezondheid van de kippen. De lening moet binnen 40 jaar worden terugbetaald aan de Wereldbank.

Sinds een aantal jaren is de agrarische markt in Zambia geliberaliseerd. Hierdoor is de pluimveeindustrie de afgelopen jaren flink gegroeid. Het Afrikaanse land produceert nu jaarlijks rond de 45 miljoen kilogram pluimveevlees.

Laatste reacties

  • jan1966

    Goed voor de retail en mc donalds , krijgen ze nog meer aanbod van kippen en kunnen ze de landbouw nog verder uitknijpen (met dank aan de wereldbank)

  • jete

    vind de voornoemde reactie ongepast

Of registreer je om te kunnen reageren.