Pluimveehouderij

Nieuws 2361 x bekeken 6 reacties

Weer Duits legbedrijf met PCB-verontreiniging

Hannover- Eieren van een biologisch leghennenbedrijf in Nedersaksen blijken belast met niet-dioxineachtige PCB-verontreiniging. Dat heeft het landbouwministerie van deze Duitse deelstaat meegedeeld.

Het bedrijf ligt in de Landkreis Oldenburg en telt 18.000 kippen. De belasting is 80 nanogram per gram en daarmee dubbel zo hoog als sinds begin dit jaar is toegestaan. De eieren zijn niet alleen in de Duitse handel terechtgekomen, een slordige 100.000 stuks zijn ook in Nederland beland. De autoriteiten hebben ervoor gezorgd dat duizenden pakken bij pakkerijen in Nederland en Duitsland uit de roulatie zijn gehaald. Het bedrijf kan voorlopig geen eieren meer verkopen.

De verontreiniging werd ontdekt bij een controle in een supermarkt in Beieren. De eieren dragen het stempelnummer 0 –DE – 0357911. Waarschijnlijk zijn een aantal van deze eieren ook al bij de consument terechtgekomen. Het ministerie in Hannover ontkent dat er gevaar zou bestaan voor de volksgezondheid. Begin april werden op een ander groot biologisch bedrijf in Nedersaksen en op een paar kleine bedrijven in Noordrijn-Westfalen ook verhoogde PCB-waarden in eieren vastgesteld.

Laatste reacties

 • v.d.Velden

  onderhand moet je toch eens na denken over het feit of dat biologisch wel zo logies is

 • swart260

  Biologisch heeft dus niets met gezond of voedselveiligheid te maken, alleen met de verkoopprijs.

 • kleitokkers

  Een gouden kans om het eierschap te reorganiseren namelijk in voedselveilig, diervriendelijk en duurzaam (carbonfootprint) en laat de consument dan maar kiezen. Wel met een zeer duidelijke uitleg!. Supermarktketens hierbij de gouden tip

 • varkenshouder1

  Het gangbare is zo slecht nog niet. Met alle investeringen en controle`s van afgelopen jaren brengt de intensieve veehouderij een betrouwbaar product in de markt !!!!

 • g.reiling1

  DE = Dioxine Ei?

 • zentsbeheer1

  0-DE = biologisch dioxine ei

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.