Pluimveehouderij

Nieuws 21 reacties

Wakker Dier plakt posters ’plofkip’ op station

Amsterdam – Vanaf woensdag hangen er op stations door heel Nederland posters van Wakker Dier om aandacht te vragen voor de ’plofkip’.


Op de meer dan 5.000 posters zijn een ’plofkip’ en een biologische kip te zien: beide even oud, maar aanmerkelijk verschillend in omvang en gewicht.
Wakker Dier wil dat Nederland omschakelt naar een langzamer groeiend kippenras met meer ruimte binnen en een buitenverblijf. Deze kippen zijn onder andere van een ras dat trager groeit, waardoor het antibioticagebruik en de meeste welzijnsproblemen sterk afnemen.
Na de start van de Wakker Dier-campagne in april hebben Unilever, Olvarit en Struik al beloofd over te stappen naar kippenvlees dat voldoet aan de eisen voor één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming. Vanaf maandagochtend 7 mei richt de campagne zich op plofkipverkoper McDonald’s en op twee nieuwe bedrijven: Iglo en Wagner Pizza van Nestlé.

Laatste reacties

 • info387

  Wat gaat ppe, nop en nvp doen om dit verhaal te ontkrachten?

 • mini border

  Welke kippen zou Kentucky Fried Chicken gebruiken?

 • David De Metsenaere

  Men moet Kentucky Fried Chicken in Amerika KFC Noemen omdat men de gebruikte dieren niet meer genetisch als kip kan bepalen....

 • Eierboer Zuid

  De 'plofkip' is als ik mij niet vergis een kip die door vakkundige selectie is gekweekt om op korte termijn met weinig voeder veel vlees te produceren aan lage kostprijs en die bij blindproeverijen niet kan onderscheiden worden van biologische of andere traaggroeiende niche-kippen. De ecologische voetafdruk van de 'plofkip' is vele malen lager dan die van traaggroeiende kippen en wordt daarom door de ecologisten afgewezen. De 'plofkip' zorgt voor weinig geld voor waardevol eiwitrijk voedsel en wordt daarom door de socialisten afgewezen.
  Rare wereld.

 • Roelofsn

  Eierboer Zuid, nog tot 18 juni om u in te schrijven voor de tweede kamerverkiezing, mijn stemt heeft u.

 • Roelofsn

  Eierboer Zuid, stemt = stem

 • northwest

  Er moet meer aan voorlichting (reclame) gericht op de consument gedaan worden, in de landbouw en intensieve takken gedragen we ons vaak als schildpadden, als er wat lawaai is trekken we de kop in en als het weer wat rustigger wordt steken we ons hoofd weer op. Als je geen tegengas geeft dan gaat de consument geloven wat wakkerdier en/of de media ze voorschotelt.

 • tom87

  wil je zeggen dat wakkerdier HIERMEE niet gelijk heeft dan? Is toch te gek voor woorden hoe die beestjes worden afgemest!!!\

 • ruben1979

  beste tom87
  Ik durf als 'plofkiphouder'gerust te stellen dat wakkerdier een achterhaald verhaal vertelt, hoe is het mogelijk dat bij ons de kuikens masaal 'door de poten'gaan en ze toch nog naar voer en water lopen. Kuikens zouden masaal doodgaan als ze geen voer en water krijgen.

 • tom87

  beste ruben1979. ik durf als biologische kuikenmester ik wel toe te geven dat het allemaal een beetje overdreven is. Maar ze hebben zeker een punt. en als ze niet door de poten zouden zakken waarom hebben ze dan allemaal een grote wond op hun borstkast???

 • ruben1979

  beste tom87
  Ik zou zeggen kom een kijkje nemen op ons bedrijf als de kuikens bijna weg gaan en je zult echt zien dat kuikens geen grote wond op de borstkast hebben en dat de kuikens gezond en wel goed lopend rondlopen in de stal.

 • Khalid en zijn maten

  Biologische vleeskuikens van 1 bepaalde merknaam uit de Achterhoek komen als 1-dags kuiken met een busje in NL vanuit Frankrijk,hoelang zijn die diertjes onderweg?Als deze kuikens dan zover zijn om geslacht te worden,worden de dieren door 1 vrachtauto bij de verschillende vleeskuiken bedrijven verzamelt- deze bedrijven zijn zo kleinschalig dat 1 bedrijf niet gelijk 1 wagen kan vullen- dan gaan ze op weg richting de slachterij in Brabant,hoelang zitten deze dieren in een krat,en hoelang zijn ze onderweg?Als wakker dier zich daar ook eens even in zou verdiepen,maar nee biologisch betekent sowieso goed,dus dat hoef je niet te controleren.....

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • Reactie verwijderd door een beheerder

 • HvdR

  Is Boertje-M-sob Henak de zoveelste kloon van BBob? Beheerder doe je werk en breng je eigen regels eens daadwerkelijk ten uitvoer!

 • w1888

  Hé BBob is terug, verwijderen maar lijkt mij....

 • ruben1979

  Beste Boer-M-sob Henak,

  Inhoudsloose reactie, zonder enig respect voor het verleden.
  Dit was dan ook de enige reactie op jou reactie.

  Groet'n Ruben

 • bankivahoen

  boer-m-sob-henak@ door HAARP bestraald aan zijn taalgebruik te zien.Boerderij redactie graag die reactie nr 14 direct verwijderen,walgelijk.

 • Ross

  Redactie doe u plicht: direct verwijderen zie nr. 14.
  Is meer dan de weg kwijt.

 • Ross

  Reactie nr. 4 is de waarheid al willen onze linkse stemmers graag wat anders horen. Maar ja geld van een ander is makkelijk uitgeven.

 • Kristof Van Hoye

  slechts 5000 posters? bovendien zou ik toch graag het bewijs zien dat de leeftijd overeenstemt en dat ze waar een hoe zijn grootgebracht. plat populisme van wakker dier. een organisatie die haar populariteit te danken heeft aan verdraaien van de waarheid en leugens. heel simpel: truth is treason in the empire of lies ( waarheid is verraad in het rijk van leugens). met de huidige economische situatie ziet het er niet niet goed uit voor WD en dan kan je stuiptrekkingen verwachten.

Laad alle reacties (17)

Of registreer je om te kunnen reageren.