Pluimveehouderij

Nieuws 1838 x bekeken 3 reactieslaatste update:15 mei 2012

Vencomatic beste MKB-bedrijf Nederland

Venlo – Vencomatic heeft op de Floriade uit de handen van kroonprins Willem-Alexander de Koning Willem 1-prijs ontvangen voor beste midden- en kleinbedrijf van Nederland.

De prijs wordt elke twee jaar uitgereikt. Vencomatic, gevestigd in het Brabantse Eersel, is een wereldwijde aanbieder van huisvesting en eierverzamelsystemen voor de pluimveesector.
Vencomatic heeft volgens de jury een deel van haar glorie te danken aan een focus op duurzaamheid. Het bedrijf is onder meer bekend vanwege de uitvinding van de rondeelstal voor legkippen die in 2010 op de markt kwam.
Het systeem bestaat uit een ronde stal met volière-inrichting. Het is uitgerust met verschillende ruimtes en klimaatzones. Het familiebedrijf is opgericht in 1983 en telt 150 medewerkers.
De prijsuitreiking vond plaats in aanwezigheid van Commissaris van de Koningin van de provincie Noord-Brabant. Wim van de Donk. Hij sprak over Vencomatic en de Eindhovense VDL-Groep, dat in de categorie grootbedrijven won, als ”een bewijs van de kracht en het innovatief vermogen van Brabantse ondernemers en een onderstreping van het belang van de maakindustrie in onze provincie.”

Laatste reacties

  • nielsgeraerts

    Dit is overigens niet een Brabantse prijs, maar een landelijke prijs: Vencomatic mag zich de komende 2 jaar het beste MKB bedrijf van Nederland noemen.

  • nielsgeraerts

    Dit bericht klopt niet helemaal; allereerst is de prijs uitgereikt door zijne koninklijke hoogheid prins Willem-Alexander op de Floriade. Vencomatic heeft de prijs met name ontvangen, omdat het zich 'bewust is van haar voetprint op deze aarde'.

  • PdeGouw

    Zoals dhr. Geraerts te recht opmerkt staan er een aantal onvolkomendheden in dit bericht. Ik neem aan dat er een rectificatie of gecorrigeerde versie van dit bericht komt?

Of registreer je om te kunnen reageren.