Pluimveehouderij

Nieuws 4 reacties

‘Transport van slachtkippen slecht geregeld’

Amsterdam - Op 23 mei (2012) as. ontvangt Dr. Agneta Norgren, verantwoordelijke bij de Europese Commissie voor dierenwelzijn in Brussel een rapport over vermeende misstanden tijdens het transport van slachtkippen uit handen van dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals.

Het rapport is geschreven door Pei Hong Yin, een 26  jarige student uit China die in het kader van een uitwisselingsprogramma studeert aan de Christelijke Agrarische Hogeschool te Dronten (NL). Pei loopt zijn stage bij dierenwelzijnsorganisatie Eyes on Animals en heeft de afgelopen drie maanden samen met inspecteurs van Eyes on Animals transportinspecties uitgevoerd.

Volgens Eyes on Animals staat het welzijn van deze leghennen en vleeskuikens ernstig onder druk tijdens transport naar het slachthuis. Zo zouden de kratten waarin de dieren worden vervoerd, niet voldoen aan de Europese regelgeving. ‘Veel kippen komen met hun vleugels vast te zitten tussen de kratdeuren en kunnen met geen mogelijkheid meer loskomen. De dieren lijden hierdoor veel pijn, lopen botbreuken op en vinden de dood op een zeer pijnlijke manier’, zo meldt Eyes on Animals.

Laatste reacties

 • kleitokkers

  Hoe stoppen ze de metro's ook alweer vol in die grote chineze steden.
  Met speciale mensen duwers of zo.

 • bankivahoen

  Weer een waardeloos rapport uit de extremischtische hoek waarop ( zoals gewoonlijk in de landbouw ) de wetgeving tegenwoordig op gebaseerd word!
  Ze hadden echt geen 3 maanden durende inspecties uit hoeven voeren: hun bevindingen stonden toch al lang van tevoren vast!!

 • Khalid en zijn maten

  Moet toch niet gekker worden,een chinees die hier het transport van kippen komt controleren! Kunnen wij ook afgevaardigden naar China sturen om daar de pluimveehouderij te controleren? Afgelopen jaar had deze site een aantal reportages over China op de site,het is daar ook een grote bende...

 • hilderink

  Stelletje Hollandse zeiksnollen...

Of registreer je om te kunnen reageren.