Pluimveehouderij

Nieuws 494 x bekeken

Onderzoek naar vogelgriep op bedrijven verdrievoudigd

Den Haag – Het aantal onderzoeken naar vogelgriep bij pluimveebedrijven in het kader van uitsluitingsdiagnostiek is in 2011 bijna verdrievoudigd ten opzichte van 2010. Dat schrijft demissionair staatssecretaris Henk Bleker van landbouw in een brief naar de Tweede Kamer.

In 2011 stuurden dierenartsen 3.160 monsters van 334 bedrijven naar het Centraal Veterinair Instituut om uit te sluiten dat ziek pluimvee besmet was met vogelgriep. In 2010 werden 1.206 monsters ingestuurd van 110 bedrijven. Dierenartsen sturen deze monsters in als pluimvee ziekteverschijnselen heeft die mogelijk zijn ontstaan door een infectie met vogelgriep. De verdrievoudiging van het aantal ingestuurde monsters heeft waarschijnlijk te maken met met een hoger niveau van alertheid bij de dierenartsen en veehouders naar aanleiding van uitbraken met laagpathogene vogelgriep.

Of registreer je om te kunnen reageren.