Pluimveehouderij

Nieuws 1735 x bekeken 2 reacties

Nieuwe begrotingsnormen vleeskuikenhouderij

Lelystad - Het overleg prijsindicaties pluimveehouderij heeft nieuwe uitgangspunten en normen voor bedrijfsbegrotingen voor de lange termijn vastgesteld.

Voor vleeskuikenouderdieren is het saldo inclusief berekende rente voor de lange termijn vastgesteld op € 17,79 per 100 opgezette kuikens. Het saldo is een halve cent per opgezet kuiken hoger dan de normen van vorig jaar. Dat komt neer op € 28,50 per vierkante meter. Voor vleeskuikenouderdieren komt het saldo op € 5,30 per geplaatste hen. De normen zijn exclusief BTW.

Omdat de verwachting is dat de voerprijs de komende jaren zeker niet zal dalen, zijn de voerprijzen naar boven bijgesteld met een euro per honderd kilo. Vleeskuikenvoer wordt meegenomen voor een prijs van € 27,00 per honderd kilo. Foktoommeel is op € 22,50 per 100 kilo gesteld. De opbrengstprijs is met 1,5 cent per kilo verhoogd.

Laatste reacties

 • jehanvankroaks

  harstikke mooie berekening voor de vermeerdering....
  MAAR NIET HEUS !!

  Aanschafprijs jongen hennen géén €9,90 maar €12,50
  Voerprijs géén €22,50 per 100/kg maar €29,00 per 100 kg.
  Ik weet niet wie zulke achtelijke berekeningen maakt, maar ik nodig hem/haar graag uit op onze studieclub om hier eens met vermeerderaars over te spreken............

 • Meijerink

  Ik vraag mij terdege af hoe naïef kun je kunt zijn om zo'n berekening te presenteren. Ik sluit me dan ook volledig aan bij jehanvankroaks.
  Achterlijke berekening!!!

Of registreer je om te kunnen reageren.