Pluimveehouderij

Nieuws

Franse Doux-groep verkoopt Braziliaanse kippenbedrijven

Brest – Het Franse kippenbedrijf Groupe Doux, dat gebukt gaat onder een zware schuldenlast, heeft een twaalftal fabrieken in Brazilië verkocht aan de nationale marktleider JBS. JBS heeft daarbij echter niet de schulden van de Braziliaanse dochteronderneming Frangosul overgenomen.

Groupe Doux is begin jaren negentig met veel fanfare op de Braziliaanse markt actief geworden maar daar nu met bijna stille trom vertrokken. Frangosul zat al tijden zwaar in de problemen, met onbetaalde rekeningen van kippenleveranciers, dreigende sluiting van fabrieken en gerechtelijke procedures van schuldeisers. JSB hoopt het bedrijf nu alsnog te kunnen redden. Het Braziliaanse vleesbedrijf koopt de fabrieken echter niet maar gaat die huren van Frangosul. Voor JSB, het grootste rundveebedrijf ter wereld, betekent de transactie dat het in één keer oprukt naar de derde plaats onder de kippenvleesproducenten in de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.