Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Duitse rechter: Lohmann hoeft niet te leveren aan Verbeek

Lunteren - Pluimveefokberijf Lohmann Tierzucht hoeft geen legmoederdieren meer te leveren aan Verbeek Broederij en Opfok.

Dit heeft de rechtbank van Stade in Duitsland geoordeeld. De rechtbank heeft het rechterlijk bevel tot levering van 5 maart opgeheven.

Op grond van dit rechterlijk bevel heeft Lohmann half april nog legmoederdieren LSL Classic en LB Lite geleverd aan Verbeek.

Lohmann Tierzucht zegde in december de overeenkomst tot levering aan Verbeek op nadat bekend werd dat Verbeek hennen van het Franse fokbedrijf Novogen gaat verkopen. Verbeek heeft die éénzijdige opzegging van de zakelijke overeenkomst in een kort geding aangevochten en met succes belevering geëist. Lohmann ging daartegen in beroep en kreeg nu van de rechter gelijk. Volgens Verbeek omdat Lohmann de rechtbank ervan heeft kunnen overtuigen dat de Novogen-hennen minimaal gelijkwaardig zijn aan die van Lohmann, waardoor de dringende noodzaak tot belevering die Verbeeek had aangevoerd in het kort geding, niet valide werd beschouwd.

Lohmann Tierzucht meldt dat Broederij Ter Heerdt de nieuwe partner is voor Lohmann-producten in Nederland. Agromix Broederij en Opfokintegratie verzorgt als zakelijk partner van H&N International de distibutie van H&N producten in Nederland. Ter Heerdt heeft de afgelopen maanden LSL Classic, Lohmann Brown Classic en Lohmann Brown Lite ouderdieren ontvangen en Agromix heeft inmiddels de eerste koppels H&N Brown Nick ouderdieren in opfok.

Laatste reacties

 • Jansenenkinderen

  Ik wens Verbeek veel sterkte de komende tijd. Valt niet mee om je verlies toe te geven. :-) ;-)

 • Conrad

  Toch wel knap dat je leverancier de rechter moet overtuigen dat de nieuwe hennen zeker zo goed zijn. Ik dacht dat Verbeek dat zelf wel wist, waarom begin je anders aan een nieuw ras? Ik vond het ook wel bijzonder dat de normlijst van Novogen 4 jaar geleden al rondcirculeerde op een beurs. Volgens mij moest de hen toen nog gefokt worden. Wonderen bestonden toen dus ook al. Ik wens Verbeek vooral veel wijsheid toe.

 • lub tuf

  dit heeft alles te maken met de machtspositie van de erich wessjohan groep. en verder niets. en ik hoop dat novogen het zeker zo goed doet als lohmann. bovenstaande reactie''s zijn vast niet van pluimveehouders he johan.

 • Jansenenkinderen

  Novogen de kip van het jaar 2085. he Pieter.

 • bankivahoen

  Hopelijk dat de letters 'gen' in novogen niet voor genetisch gemanipuleerd staan!Ik had een andere naam gekozen.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.