Pluimveehouderij

Nieuws 1016 x bekeken 1 reactie

Colruyt Group kiest voor scharreleieren in eigen merkproducten

Halle - De Belgische Colruyt Group wil eind 2012 alleen nog scharreleieren gebruiken in producten van haar eigen merken. De gesprekken met de leveranciers zijn al gestart.

Colruyt Group verkoopt al sinds 2005 geen verse eieren uit legbatterijen. Alle verse eieren die bij Colruyt, OKay en Spar Retail verkocht worden, komen al geruime tijd enkel van kippen die in scharrelstallen met overdekte buitenruimte of in vrije uitloop leven. Nu wil de groep nog een stap verder zetten en de keuze voor scharreleieren doortrekken naar alle producten van eigen merken waarin eieren verwerkt worden. Het gaat daarbij om meer dan 1.000 producten, van mayonaise en koekjes tot vleesbereidingen zoals gehakt en vleessalades.

De beslissing om alleen scharreleieren in de eigen merkproducten te gebruiken geldt voor alle Colruyt-, OKay- en Spar Retail-winkels en zou eind dit jaar ingang moeten vinden. Colruyt Group maakt het voornemen nu bekend, zodat de leveranciers zich kunnen voorbereiden op de omschakeling. De supermarktorganisatie voorziet geen ingrijpende veranderingen voor de consument. Colruyt wil de laagste prijzen blijven garanderen.

Eén reactie

  • Eierboer Zuid

    Het zal de consument niet veel kosten. De kippenboer zal dus ook niet veel meer krijgen voor zijn scharreleieren. En zo gaan we weer een stap verder in de richting gewenst door de extremisten. Maar dit is niet de laatste stap. Ik zag onlangs een programma op de ZDF. Kooieieren kunnen niet want de kippen zitten in kooien en dat mag niet. Scharreleieren kunnen ook niet want de kippen leven in slechte omstandigheden, kunnen niet naar buiten en pikken elkaar dood. Vrije uitloop is ook niet goed want de snavels van de kippen moeten ingekort worden, en dat is lijden. Biologische eieren zijn OK, maar daarmee kunnen we de wereld niet voeden. Oplossing : geen eieren meer eten. Cake zonder eieren is ook lekker, dus de oplossing is gevonden.
    Scharrelkippenboer, maak u geen illusies. Jullie komen allemaal aan de beurt. Ondertussen kruipen jullie wel door de stront in de hoop dat de extremisten jullie gaan sparen. Vergeet het.

Of registreer je om te kunnen reageren.