Pluimveehouderij

Nieuws 693 x bekeken

China importeert minder bevroren kip

Peking - China heeft in het eerste kwartaal van dit jaar ruim eenderde minder diepgevroren kip geïmporteerd in vergelijking tot dezelfde periode in 2011. Daarmee blijft de import een dalende trend vertonen. Deze trend is één jaar geleden ingezet. Dat meldt Agra Europe.

Ondanks de dalende import blijft Brazilië China's belangrijkste leverancier. Van de 79.054 ton ingevroren kip welke China importeerde in het eerste kwartaal komt 54.125 ton uit Brazilië. In het eerste kwartaal van 2011 exporteerde Brazilië nog 102.101 ton naar China dat toen in totaal 126.561 ton ingevroren kippenvlees in het buitenland kocht. Andere belangrijke leveranciers van diepgevroren kip voor de Chinese markt zijn Argentinië en de Verenigde Staten. De Amerikanen slaagden er wel in de export naar China op te krikken van 5.529 ton in het eerste kwartaal van 2011 naar 10.646 ton in het eerste kwartaal van 2012.

Of registreer je om te kunnen reageren.