Pluimveehouderij

Nieuws

Britse eierproductie weer omlaag

Londen – De Britse eiersector heeft in het eerste kwartaal ruim 6,5 miljoen dozen eieren verpakt. Dat is ruim 5 procent minder dan een jaar geleden.

In de twee laatste kwartalen van vorig jaar daalde de Britse eierproductie al met respectievelijk ruim 4 en bijna 6 procent. Vrijwel de helft van die eieren komen nu van scharrel- of vrije uitloopbedrijven.
Tegelijkertijd blijkt uit de statistieken van het plattelandsministerie Defra dat de Britten vorig jaar ook minder eieren hebben ingevoerd. Die invoer kwam uit op 3,7 miljoen eieren, 11 procent minder dan in 2010. De uitvoer nam tegelijkertijd met 6 procent toe naar 603.000 dozen. De invoer van eierproducten nam eveneens af, en wel met zes procent naar 2,8 miljoen dozen terwijl de uitvoer hier met 8 procent toenam naar 137.000 dozen.

Of registreer je om te kunnen reageren.