Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Belgische boer verkoopt kippen voor een euro

Zandhoven - Een leghennenhouder uit het Belgische Zandhoven heeft zijn 6.000 kippen voor één euro per stuk verkocht. Dat meldt de Gazet van Antwerpen. Door de dioxinecrisis, een stalbrand en nieuwe wetgeving voor leghennen is de pluimveehouder genoodzaakt te stoppen met zijn bedrijf.

Na een oproep op de Faceboopagina van een naburig dierenasiel voor een nieuwe thuis voor de kippen werd het pluimveebedrijf overspoeld met aanvragen van burgers die wat kippen wilden opkopen. Binnen enkele weken waren alle kippen verkocht. De boer is er blij mee. Hij krijgt nu meer geld voor de kippen dan dat hij ze als soepkippen (a 20 eurocent per kilogram) had moeten verkopen. De boer en zijn gezin verhuizen binnenkort naar een appartement.

Eén reactie

  • Haye23

    echte euro-knallers

Of registreer je om te kunnen reageren.