Pluimveehouderij

Nieuws 5 reacties

Unilever gaat over op kip met één Beter Leven ster na campagne

Amsterdam - Unilever Nederland stapt over op kip met één Beter Leven ster, zo heeft zij Wakker Dier laten weten.

Vanaf eerste kwartaal 2013 worden de kipknaks van Unox gemaakt van kip met één Beter Leven ster; een kip met meer (buiten)ruimte, met een gezondere groeisnelheid en vrijwel geen antibioticagebruik. Alle andere producten waar Unilever kip in verwerkt, zullen zo snel mogelijk volgen. Unilever zet met deze stap het goede voorbeeld voor  vele andere kipverkopers in Nederland. Gisteren startte Wakker Dier een campagne tegen McDonald's, Olvarit en Struik vanwege hun verkoop van plofkip.

Boerderij Vandaag

Laatste reacties

 • manta

  goed zo!!!! nu de rest nog.

 • kleitokkers

  Goed zo, en als er te weinig is dan niks meer leveren schappen leeg laten tot er weer is ??????

 • l coumans

  reclame dit gaat helemaal nergens over, consumentenbedrog tenvoeten uit

 • agratax1

  Gaat dit betekenen dat er minder kuikens in een hok mogen worden gehouden? Dan betekent het een verlaagd aanbod aan kippenvlees. Lijkt me een goede mogelijkheid om per hok dezelfde omzet te halen met minder kosten. Geen antibiotica maar een alternatief zoals Appelazijn is gezonder en kost minder. Deze azijn heeft zijn sporen verdient in de duiven melkerij, waarom dan niet bij kippen? Veel micro organismen houden niet van een zuur milieu.

 • info387

  Allemaal prima, langzaam groeien, minder bezetting, meer daglicht. Maar vleeskuikens buitenhouden is drama voor boer en kip.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.