Pluimveehouderij

Nieuws 716 x bekeken

Snel duidelijkheid over publicatie vogelgriepvirus

Amsterdam - De Nederlandse overheid laat snel weten of er een exportvergunning komt waardoor het omstreden artikel over vogelgriep gepubliceerd kan worden.

Dat zei Marianne Donker, directeur Publieke Gezondheid bij het ministerie van Volksgezondheid maandag op een door de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschap georganiseerd debat in Amsterdam.
Over publicatie van het onderzoek van de Erasmus Universiteit is veel onrust ontstaan. Het onderzoek gaat over de mogelijkheid om vogelgriep te veranderen, waardoor het een gevaarlijke dodelijke variant wordt. “Omdat moet worden voorkomen dat kennis in verkeerde handen komt en kan worden misbruikt voor de ontwikkeling van een biologisch wapen, vindt het Nederlandse kabinet het essentieel dat er een zorgvuldige afweging wordt gemaakt over het verlenen van een exportvergunning”, aldus de vertegenwoordigers van het kabinet.
Volgens Donker wordt snel duidelijk of de exportvergunning er komt of niet. Onderzoeksleider Ron Fouchier van de Erasmus Universiteit liet weten daar vertrouwen in te hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.