Pluimveehouderij

Nieuws

Schothorst kan meer pluimvee-onderzoek doen

Lelystad – Schothorst Feed Reseach (SFR) heeft 144 nieuwe grondhokken en 96 nieuwe balanskooien aangeschaft.

Hiermee zijn de mogelijkheden voor pluimvee-onderzoek verder uitgebreid.
De grondhokken kunnen in één afdeling van de vleeskuikenpraktijkstal opgesteld worden. Op die manier is er ruimte om in één ronde maximaal 24 voerbehandelingen × 6 herhalingen tegelijkertijd te testen. De hokken hebben een oppervlakte van minimaal 2.4 m2. De afdeling is qua formaat, klimaat en management praktijkconform, waardoor proefresultaten goed vertaald kunnen worden naar praktijksituaties. De hokken zijn flexibel op te bouwen.
Verteringsstudies vragen om een ander type huisvesting dan grondhokken. Met de aanschaf van 96 nieuwe balanskooien heeft SFR ook hier de mogelijkheden uitgebreid. Door een slimme constructie zijn ze flexibel te gebruiken voor zowel leghennen als vleeskuikens. Zo zijn er voor leghennen aparte zitstokken en legnesten in te monteren. De kooien zijn voorzien van een tussenschot dat verwijderd kan worden op het moment dat er geen metingen worden gedaan. Met de nieuwe balanskooien kunnen maximaal 16 voerbehandelingen × 6 herhalingen tegelijkertijd getest worden.
Met deze nieuwe kooien voldoet SFR aan de nieuwste eisen voor de huisvesting van proefdieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.