Pluimveehouderij

Nieuws

Proefbedrijf Spelderholt naar Aviagen

Lelystad - Het voormalig pluimveeproefbedrijf 'Het Spelderholt' van Wageningen UR Livestock Research is per 1 april in gebruik genomen door pluimveefokker en geneticabedrijf Aviagen.

Aviagen pacht 'Het Spelderholt' in Lelystad voor een periode van twaalf jaar en zal de faciliteiten van het voormalig proefbedrijf inzetten voor hun eigen onderzoek. Het lopende en toekomstige pluimveeonderzoek van Wageningen UR Livestock Research zal worden uitgevoerd in samenwerking met Schothorst Feed Research.
Volgens Wageningen UR passen de grootschalige faciliteiten van 'Het Spelderholt' niet meer bij de nieuwe onderzoeksstrategie van de universiteit. Wanneer specifiek onderzoek nodig is wordt samenwerking gezocht met Schothorst Feed Research of gebruik gemaakt van de faciliteiten van Wageningen UR, waaronder die van het Centraal Veterinair Instituut.
Het proefbedrijf was jarenlang het middelpunt van het Nederlandse pluimveeonderzoek. In 1921 werd ‘Het Spelderholt’ opgericht als Proefstation voor de Pluimveehouderij in Beekbergen. In 2004 verhuisde het proefbedrijf naar Lelystad, waar in nieuwe accommodaties baanbrekend toegepast onderzoek werd verricht naar een toekomstbestendige pluimveehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.