Pluimveehouderij

Nieuws

Pools bedrijf rommelt al jaren met eierpoeder

Brussel – Het Poolse bedrijf Viga kon zes jaar lang eierpoeder produceren en exporteren dat aan geen enkele norm voldeed. Dat meldt de Belgische krant De Tijd.

De Poolse autoriteiten weigeren volgens De Tijd de lijst vrij te geven van bedrijven die het eierpoeder hebben verwerkt. Het is ook nog altijd onduidelijk naar welke landen de firma exporteerde. In Polen zelf is 300 ton aan producten van de markt gehaald omdat het eierpoeder erin verwerkt was. De overheid zou al jaren aanwijzingen hebben dat er geknoeid werd. De Europese Commissie eist opheldering.
In het verleden werden met regelmaat problemen vastgesteld met het eierpoeder van de firma Viga, die vooral leverde aan snoepfabrieken en bakkerijen. Van eierpoeder zonder eieren erin verwerkt, tot salmonella, cadmium en lood in het poeder passeerden al de revue. De productie werd regelmatig formeel stopgezet, waarna er illegaal werd geproduceerd, zonder controles.

Of registreer je om te kunnen reageren.