Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

PPE verwacht niet veel van gesprek met Plus

Barneveld - Het productschap Pluimvee en Eieren (PPE) verwacht dat het gesprek met Plus-supermarkten slechts een uitwisseling van standpunten wordt.

Dat bleek donderdag tijdens de vergadering van het PPE-bestuur. Op 20 april gaat het PPE samen met LTO/NOP en de NVP praten met Plus-supermarkten naar aanleiding van de beslissing om geen scharreleieren meer te verkopen en volledig over te gaan op vrije-uitloopeieren en biologsche eieren.
Volgens Bart Jan Krouwel, voorzitter van het PPE-bestuur is het niet te verwachten dat Plus terugkomt op deze beslissing. “Het gesprek wordt slechts een uitwisseling van standpunten. Om dit goed te laten verlopen wil ik een notitie opstellen met daarin alle aspecten die een rol spelen in deze discussie. De extra risico’s voor diergezondheid en de volksgezondheid die vrije-uitloopsystemen met zich meebrengen zullen daar onderdeel van zijn”, aldus Krouwel.
Het bestuur ziet niet gebeuren dat Plus zijn beslissing terugdraait en geeft aan dat supermarktketens vrij zijn in de beslissingen die ze maken. Krouwel: ”Wij zijn niet tegen de vrije marktwerking, maar deze kwestie schudt ons wel wakker om na te denken hoe we in de toekomst als sector met dit soort vraagstukken om moeten gaan.”

Eén reactie

  • ANEVEI

    NOP en NVP gaven aan, in tegenstelling tot het CBL, niet achter het afblazen van het gesprek met PLUS te staan. Voorzitter Krouwel opperde dit, gezien de discussie. Dus gaat de afspraak door. ANEVEI bekritiseerde de beleidsafweging en het tempo van besluitvorming. Intern overleg had veel commotie kunnen voorkomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.