Pluimveehouderij

Nieuws 1085 x bekeken 3 reacties

Nog twee legbedrijven in Noordrijn-Westfalen met dioxineproblemen

Düsseldorf – In Noordrijn-Westfalen zijn nog twee legbedrijven geblokkeerd nadat ook hier dioxineproblemen waren geconstateerd bij de eieren.

Het betreft kleine bedrijven bij Duisburg met respectievelijk 120 en 150 kippen en huisverkoop. Eén van de twee bedrijven is biologisch gecertificeerd. Volgens het landbouwministerie van Noordrijn-Westfalen staan deze twee gevallen los van de dioxine-problemen bij het bio-bedrijf in Minden-Lübbecke. Hiervan wordt momenteel onderzocht of het aan de meldplicht heeft voldaan.

Laatste reacties

 • ekkelkamp

  Dat krijg je met die kippen die buiten lopen.
  Je kan ze het beste binnen houden.

 • Sikma

  Het gaat hier wel om bedrijven van 120 en 150 kippen! Opgeruimd het hele spul en er geen kabaal over gemaakt zou het beste geweest zijn. Maar duitsland heeft weer een nieuw skandaal. Dit keer alweer met het heilige bio.

 • Berend Botje

  Het beste zou zijn om het voer eens wat beter te controleren op componenten die er niet in horen.

Of registreer je om te kunnen reageren.