Pluimveehouderij

Nieuws 810 x bekeken 1 reactie

Minister houdt vast aan antibiotica-kritiek op vleeskuikenhouderij

Düsseldorf – Noordrijn-Westfalens landbouwminister Johannes Remmel houdt eraan vast dat is aangetoond dat de inzet van antibiotica in de vleeskuikenhouderij schering en inslag is. Dat heeft hij vandaag laten weten op basis van nadere beproeving van de onderzoeksresultaten die hij november vorig jaar naar buiten had gebracht. Daarin werd vastgesteld dat aan ruim 96 procent van de kuikens op de onderzochte bedrijven in Noordrijn-Westfalen antibiotica werd toegediend.

Bij de nadere controle van de cijfers blijkt dat ruim 92 procent te zijn, zo erkent Remmel. Deze correctie is voor hem echter geen reden om de teneur van zijn kritiek op de vleeskuikenhouderij terug te nemen. "De principiële kant van de studie blijft overeind."
De controle van de cijfers werd uitgevoerd omdat de juistheid van de onderzoeksresultaten na de publicatie werden betwijfeld door een wetenschappelijke instelling. Twee instanties hebben zich met de controle beziggehouden, het milieu- en voedselveiligheidsbureau van het ministerie, dat het rapport zelf opgesteld had, en een onafhankelijk bureau.
Remmel kondigt voorts twee nieuwe antibiotica-onderzoeken aan, namelijk naar de inzet in de varkenshouderij en in de kalkoenenhouderij.

Eén reactie

  • zanden

    Deze arme dieren zijn kennelijk zo ziek dat ze natuurlijk ongeschikt zijn voor consumptie

Of registreer je om te kunnen reageren.