Pluimveehouderij

Nieuws 445 x bekeken

Minder campylobacter in Britse kip

Londen – Bijna één op de vijf kippen in Britse supermarkten zijn besmet met campylobacter. Bijna evenveel kippen bevatten eveneens listeria terwijl een klein aantal besmet blijkt met salmonella. Dat blijkt uit een onderzoek van de consumentenorganisatie Which?.

Besmetting met campylobacter komt nu veel minder voor dan in 2009, toen bij een onderzoek van de voedselveiligheidsdienst Food Standards Agency nog 65 procent van de kippen besmet was. Directeur Peter Bradnock van de British Poultry Council is dan ook tevreden met de resultaten: "Dat toont aan dat de maatregelen die zowel de pluimveehouders als de kippenbedrijven hebben genomen tegen bacteriën die van nature in kip aanwezig zijn doeltreffend zijn." Zijn collega Richard Lloyd van Which? vindt echter dat geen reden is voor zelfgenoegzaamheid: "Nog steeds is één op de vijf kippen besmet met campylobacter. Wij willen dat het risico op besmetting in elke stadium van de productie geminimaliseerd wordt."

Of registreer je om te kunnen reageren.