Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Leveranciers Unilever nog niet duidelijk

Rotterdam – Unilever is nog volop in gesprek met zijn leveranciers over de levering van kippenvlees met één ster van de Dierenbescherming.

Dat zegt een woordvoerder van Unilever Nederland. ”We zijn de mogelijkheden aan het inventariseren. We spreken met leveranciers in binnen- en buitenland.” Unilever hoopt dat met deze beslissing de markt verder in beweging komt op dit punt. Volgens de woordvoerder zijn de hoeveelheden kippenvlees die Unox nodig heeft voor de productie van zijn kipknaks, soepen, ragouts en dergelijke niet zo heel erg groot. Ze noemt een hoeveelheid vlees van 72 ton op jaarbasis voor de kipknaks.
Unilever is van zins de meerkosten die de productie van één ster-vlees kost te betalen. ”We realiseren ons heel goed dat de kosten om vlees met één ster te produceren hoger zijn dan van het gangbare product en natuurlijk zullen we daar voor betalen.”
Unilever hoopt uiterlijk volgend jaar in het eerste kwartaal de productie van de kipknaks in Oss helemaal overgeschakeld te hebben op één ster vlees. Ook het kalkoenvlees dat in de kipknaks wordt verwerkt wordt vervangen. ”We denken aan een meatless-oplossing”, aldus de woordvoerster.
”Het is een traject van lange adem. Twee jaar geleden hebben we besloten over te gaan op één ster-varkensvlees voor de rookworsten. We zitten nu op 60 procent met heel hard werken.”

Eén reactie

  • Broederijbrok

    72 ton per jaar, men zegt dus 72.000 kilo (52 weken x 5 dagen) dat is dan 260 productiedagen. Dus afgerond is er 277 kg vers pluimveevlees per dag nodig. Vergelijk ik dat met de Nederlandse productie uit 2011 dan is dit
    0,0095 % Dat is minder dan 1 HONDERDSTE procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.