Pluimveehouderij

Nieuws

Ierse uitbraak vogelgriep laagpathogeen

Cork – Laboratoriumonderzoek heeft bevestigd dat de vogelgriep die vorige week werd ontdekt bij een aantal fazanten in Clonakilty in Zuid-Ierland een laagpathogene variant was.

Dat heeft het ministerie van landbouw meegedeeld. De vogelgriep werd ontdekt in enkele dieren die werden gehouden op een jachtbedrijf bij Cork. Testen van dieren op een nabijgelegen pluimveebedrijf zijn negatief gebleken ’zodat van verdere verspreiding geen sprake lijkt te zijn’. Het ministerie laat nog onderzoek uitvoeren op fazanten uit een ander deel van Cork die uit voorzorg inmiddels wel zijn geruimd. Tot die testresultaten bekend zijn, blijft voor een gebied rond het besmette jachtbedrijf een voorzorgszone in stand.

Of registreer je om te kunnen reageren.