Pluimveehouderij

Nieuws 5040 x bekeken

Hersenbeschadiging schuld van KFC

Sydney - Een Australisch meisje dat een ernstige hersenbeschadiging opliep en verlamd raakte na een voedselvergiftiging heeft een zaak tegen Kentucky Fried Chicken gewonnen.

De rechtbank publiceerde de uitspraak zaterdag (lokale tijd).

Het meisje was 7 jaar toen ze in 2005 ernstig ziek werd na een maaltijd bij de fastfoodketen. Ook andere familieleden werden ziek van de Chicken Twister Wrap. Het meisje kreeg door salmonella in haar eten een bloedvergiftiging die leidde tot een septische shock. Door de hersenbeschadiging die zij daarbij opliep, is het meisje spastisch en kan zij niet goed praten.

De rechter oordeelde dat het meisje ziek was geworden van het eten bij KFC, omdat de werknemers de regels niet goed hadden opgevolgd. Er was met name sprake van gebrekkige hygiëne. De hoogte van de schadevergoeding zal in een andere zaak worden vastgesteld. KFC wil in hoger beroep gaan tegen de uitspraak.

Of registreer je om te kunnen reageren.