Pluimveehouderij

Nieuws 329 x bekeken

Fransen exporteren meer kip

Parijs – Frankrijk heeft in de eerste maand van dit jaar 17 procent meer kip en kipproducten kunnen uitvoeren.

Die export komt daarmee uit op 38.900 ton, 6.000 ton meer dan in januari 2011. Die uitvoer ging vooral naar derde landen, waarbij Saoedi-Arabië 2.600 ton en Rusland 1.000 ton meer afnam dan een jaar geleden.

Tegelijkertijd lag ook de invoer van kip en kipproducten met 37.200 ton bijna 11 procent hoger op jaarbasis. De agrarische infodienst Agreste spreekt dan ook van een dynamische internationale handel in kip. De productie van kip en kippenvlees ligt de laatste maanden echter een stuk lager dan een jaar geleden, maar dat komt wel na een lange tijd met aanhoudende groei. Over de eerste twee maanden van 2011 gezien werd 166.272 ton geproduceerd, dat is 1,2 procent minder dan vorig jaar. In februari kwam die daling echter uit op meer dan 4 procent.

Agreste berekent verder nog eens dat de eierproductie in Frankrijk vorig jaar 9 procent lager is uitgekomen dan in 2010. Dat komt vooral door de overgang op andere systemen na het Europese verbod op klassieke legbatterijen. Het aantal plaatsingen van kuikens ligt de laatste tijd echter weer op een hoog niveau, zodat verwacht wordt dat de eierproductie binnenkort weer op peil komt.

Of registreer je om te kunnen reageren.