Pluimveehouderij

Nieuws

EU exporteert meer pluimveevlees

Brussel – De Europese Unie (EU) heeft in de eerste twee maanden van dit jaar minder pluimveevlees geëxporteerd naar Hongkong dan in dezelfde periode vorig jaar. Hongkong blijft wel de koppositie houden als land dat het meeste Europese pluimveevlees afneemt.

Dat blijkt uit cijfers van de Europese Commissie. In de eerste twee maanden van 2012 is een kleine 20 miljoen kilo pluimveevlees geëxporteerd naar Hongkong, 8 procent minder dan vorig jaar. Naar Saoedi-Arabië en Benin, de nummers twee en drie op de exportlijst, is meer volume geëxporteerd, respectievelijk 22,2 miljoen en 21,6 miljoen kilo.
In 2011 exporteerde de EU in totaal 1,4 miljard kilo pluimveevlees. Dat was 12 procent meer dan het volume in 2010.

Of registreer je om te kunnen reageren.