Pluimveehouderij

Nieuws

Duitse leghennenstapel groeit met 14 procent

Wiesbaden – De Duitse leghennenstapel is vorig jaar weer gegroeid, na de dip door de afschaffing van de legbatterijen.

Volgens de nieuwe telling van het Statistische Bundesamt nam  het aantal kippen tussen december 2010 en december 2011 met een kleine 14 procent toe naar 34 miljoen stuks. Het aantal leghennenplaatsen steeg in dezelfde periode met 9 procent naar 40 miljoen. Dat komt erop neer dat nog net geen 85 procent van de capaciteit wordt benut.
De scharrelhouderij domineert, met 64,2 procent van de dierplaatsencapaciteit. Koloniehuisvesting (verrijkte groepskooien) heeft een aandeel van 14 procent. De stallen met een uitloop naar buiten (Freilandhouderij) en de biologische gecertificeerde huisvesting hebben een aandeel van respectievelijk 14,4 en 7,4 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.