Pluimveehouderij

Nieuws 980 x bekeken

Britten zien kansen in proteine eierschalen

Onderzoekers van de Universiteit van Leicester onderzoeken de mogelijkheden om waardevolle proteine van eierschalen uit de voedingsindustrie te onttrekken.

Eierverwerkers moeten nu afvalheffing betalen op de eierschalen. de universiteit werpt daar tegenin dat in de schalen mogelijk juist waardevol materiaal zit.
De eierschalen bevatten met name glycosaminoglycans, proteines die worden toegepast in biomedische applicaties. De onderzoekers gaan kijken of het mogelijk is dat materiaal op een rendabele uit de eierschalen te halen. Daarnaast zoeken ze naar mogelijkheden om het eierafval te gebruiken om verschillende soorten plastics te versterken. Het uiteindelijke doel daarbij is om de eierschalen te gebruiken voor de verpakking van nieuwe eieren waarmee de recycle-cirkel rond zou zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.