Pluimveehouderij

Nieuws 4882 x bekeken 7 reacties

Britse voedingsindustrie luidt noodklok om hoge eierprijzen

Westminster - Britse producenten van levensmiddelen eisen directe actie tegen de hoge prijzen voor eieren en eierproducten.

Dat meldt Farmers Weekly. Ze zijn bang dat de prijzen nog verder zullen stijgen, zegt Terry Jones van de Food and Drink Federation. Hij pleit voor import van eieren uit landen buiten de EU. Volgens de British Egg Industry Council is dit door de Europese Commissie uitgesloten. Tegen de tijd dat de wetgeving om de import toe te staan rond is, zal de markt zichzelf hersteld hebben, aldus de Commissie.

Volgens Jones zijn de eierprijzen tussen de 70 en 225 procent gestegen, vanwege een eiertekort door het kooiverbod dat sinds 1 januari geldt. Ook wijst hij een beschuldigende vinger naar speculanten op de markt.

Laatste reacties

 • paul.gld1

  niet zo moeilijk, gewoon doorberekenen aan de supermarkten !!

 • jan nederweert

  je hebt gelijk paul waarom moeilijk doen als het makelijk kan

 • Mels

  mogen ze ook een keer wat verdienen,nu maar hopen dat het niet resulteert in nog meer kippen en stallen want dan raakt de markt weer overvoerd en raken ze weer van kakkebed in pissebed.

 • Paul De Proft

  Legbatterijen verbieden en het komt allemaal goed , dat zie je wel !!!

 • info140

  Dit, beste mensen van de supermarkten en levensmiddelenindustrie, is nu de heilzame werking van de markt.
  U gaat nu toch niet zeggen dat u daar een hekel aan hebt?

  Heb nog even geduld, dan gaat u hetzelfde ervaren bij een aantal andere producten waar u al enkele jaren te weinig voor hoeft te betalen.

 • John*

  juist, nu de landbouwsubsidies er nog af. Dan zullen de voedselprijzen nog meer fluctueren en krijgen we hogere prijzen.

 • kleitokkers

  Maar bij hogere prijzen zal ook de inflatie stijgen en hoe gaat de overheid hier dan mee om en welke sector zal hier dan de dupe van worden.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.