Pluimveehouderij

Nieuws 414 x bekeken

Brazilië blijft grootste pluimvee-exporteur

Washington – Brazilië blijft dit jaar zijn koppositie vasthouden als exporteur van pluimveevlees. Dat blijkt uit nieuwe voorspellingen van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA).

Voor 2012 is geraamd dat Brazilië 3.315 miljoen ton pluimveevlees gaat exporteren, 150.000 ton minder dan eerdere voorspellingen uit oktober vorig jaar.
De Verenigde Staten (VS) zullen naar verwachting 3.164 miljoen ton pluimveevlees gaan exporteren, iets meer dan de eerdere ramingen. De VS is hiermee de nummer twee-exporteur. De USDA wijt de aangepaste productie van Brazilië aan de hoge voerprijzen.
Na Brazilië en de VS verwacht USDA dat Thailand 500.000 ton pluimveevlees gaat exporteren, China 445.000 ton en Argentinië 225.000 ton. In totaal gaat het om een volume van 9.596 miljoen ton pluimveevlees dat op de wereldmarkt in 2012 verhandeld gaat worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.