Pluimveehouderij

Nieuws 1193 x bekeken

Beter Levenproductie Plukon op schema

Wezep – Ruim 70 procent van de bedrijven die vleeskuikens produceren met één Beter Leven-ster van de Dierenbescherming beschikken al over een overdekte uitloop voor hun dieren.

Zij voldoen daarmee volledig aan de eisen die gelden voor één ster. Dat meldt een woordvoerder van Plukon.
Toen Albert Heijn startte met pluimveevlees met één ster onder het Puur en Eerlijk-programma gaf de Dierenbescherming een ontheffingstermijn voor de eis dat de kuikens de beschikking zouden moeten hebben over een overdekte uitloop. Dit gebeurde omdat te weinig bedrijven op korte termijn konden voldoen aan die eis. De overgangstermijn loopt af in 2014. Er zijn volgens Plukon een 45 tal bedrijven die produceren met één ster.
Plukon is tevreden over de snelheid waarmee de bedrijven omschakelen en uitlopen weten te realiseren. Het bedrijf verwacht dan ook niet dat er tekorten ontstaan doordat de uitloopeis niet op tijd gerealiseerd is.
Plukon is ook in Duitsland bezig met een één ster programma dat wordt gecontroleerd door de Nederlandse Dierenbescherming onder de naam Fair Mast. De woordvoerder van Plukon sluit niet uit dat in voorkomende gevallen vlees uit dit programma in de schappen van Nederlandse supermarkten terecht komt. Plukon levert behalve aan Albert Heijn ook één ster vlees aan Jumbo, Plus en Macro.

Of registreer je om te kunnen reageren.