Pluimveehouderij

Nieuws 614 x bekeken

Uitbraak vogelgriep geen invloed op drijfmest uitrijden

Nijkerk - Het vervoersverbod voor mest, drijfmest en gebruikt strooisel en het het verbod op uitrijden van mest in het gebied geldt niet voor mestsoorten anders dan pluimveemest, indien de mest afkomstig is van een bedrijf waar geen bedrijfsmatig pluimvee wordt gehouden.

Dat meldt Cumela Nederland naar aanleiding van de vogelpestuitbraak op een kalkoenenbedrijf in Kelpen-Oler (Noord Limburg). Voor pluimveemest en transportvoertuigen voor mest geldt een vervoersverbod in het 3 kilometergebied rondom het getroffen gebied. Doorgaand transport over de A2 door het gebied is toegestaan.
Rundvee- of varkensmest dat afkomstig is van een bedrijf waar geen pluimvee aanwezig is mag gewoon door het gebied vervoerd worden of in het gebied worden uitgereden.

 

Bekijk hier een kaart van alle pluimveebedrijven in Nederland

Of registreer je om te kunnen reageren.