Pluimveehouderij

Nieuws 1096 x bekeken

Vier Voeters: koloniehuisvesting is niets beter

Amsterdam - Volgens de internationale dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters is het slecht gesteld bij twee Duitse bedrijven die de kippen houden in koloniehuisvesting.

De dierenwelzijnsorganisatie Vier Voeters stelt dit naar aanleiding van nieuw beeldmateriaal van de twee Duitse bedrijven die onderdeel zijn van de eierproducent Bayern-Ei. Volgens Vier Voeters blijkt uit de beelden dat er veel kale, beschadigde kippen rondlopen, veel pikgedrag is en dat er dode kippen tussen de levende kippen liggen. “Koloniehuisvesting is in de praktijk voor leghennen niet anders dan de batterijkooien. We roepen daarom bedrijven en consumenten op om onmiddellijk over te stappen naar vrije-uitloop eieren”, aldus Barbara van Genne van Vier Voeters.
Volgens dierenwelzijnsorganisatie Wakker Dier is koloniehuisvesting iets beter dan de verrijkte kooien. “De kooi bij een koloniehuisvesting is 5 cm hoger dan een verrijkte kooi, er zitten minimaal 30 dieren per kooi en er zijn twee zitstokken op verschillende hoogtes. De strooiselmat en het legnest zijn groter. Een hen heeft 19 procent meer ruimte dan in een verrijkte kooi”, aldus Wakker Dier.

Of registreer je om te kunnen reageren.