Pluimveehouderij

Nieuws

Verlies voor Brits vleesbedrijf Matthews

Londen – Het Britse kalkoenen- en kippenvleesbedrijf Bernard Matthews heeft in het tot achttien maanden opgerekte boekjaar 2010/2011 een operationeel verlies geleden van 7,9 miljoen euro.

In het jaar 2009 maakte Bernard Matthews nog een winst van bijna 3 miljoen euro. Volgens het bedrijf had de productie te lijden onder de strenge winter van een jaar geleden. Ook de hoge voerkosten speelden een rol. Daarnaast blijkt het moeilijker om kalkoen en kip – en daarvan gemaakte vleeswaren – naar andere Europese landen te exporteren.
Bernard Matthews stelt wel dat de zaken sinds de afsluiting van het boekjaar halverwege 2011 weer een stuk beter gaan. De grootste kalkoenenproducent van het land probeert vooral de Britse consument aan te zetten om kalkoen vaker te eten dan alleen met de kerst.

Of registreer je om te kunnen reageren.