Pluimveehouderij

Nieuws

Russische pluimveesector groeit minder hard

Moskou – De komende drie jaar zal de Russische pluimvee-industrie met 20 procent groeien naar 3,2 miljoen ton per jaar. Deze groei is minder groot dan in de periode 2007-2010, toen de pluimveesector met 50 procent groeide.

De verwachting dat de sector minder hard zal groeien, heeft te maken met de lage gemiddelde inkomen van de Russen. De consumptie van pluimveevlees groeit daarom minder hard. Naar verwachting zal een gemiddelde Rus 27,7 kilo pluimveevlees eten in 2014. Dat is 13 procent meer dan de 24,6 kilo dat in 2011 werd gegeten. Volgens voorspellingen wordt dit jaar daarom 400.000 ton pluimveevlees minder ingevoerd dan in 2011.
Volgens experts leidt de vermindering van de invoerquota van kippenvlees en de lichte toename van de binnenlandse productie tot meer concurrentie tussen de grotere Russische pluimveebedrijven. De grote pluimveebedrijven produceren momenteel ongeveer 30 tot 40 procent van de totale productie. Naar verwachting zullen deze bedrijven in 2015 rond de 75 procent van de markt beheersen.

Of registreer je om te kunnen reageren.