Pluimveehouderij

Nieuws 867 x bekeken 1 reactie

Rusland profiteert van Oekraïense pluimveecrisis

Moskou – Rusland heeft in de eerste twee maanden van dit jaar 500.000 ton pluimveevlees geproduceerd. Dat is 16,9 procent meer dan januari en februari 2011. De opschaling is nodig door meer vraag uit buurlanden zoals Oekraïne. Dat blijkt uit gegevens van het Russische bureau voor de statistiek (Rosstat).

In januari en februari 2011 werd 73.000 ton pluimveevlees geproduceerd. Experts hadden verwacht dat de productiegroei voor dit jaar uit zal komen op 10 tot 12 procent. Maar dit blijkt hoger uit te vallen. Voor de eerste drie maanden van 2012 wordt een productievolume van 835.000 ton verwacht, 21 procent meer dan het volume dan in dezelfde periode vorig jaar werd geproduceerd.
De grootste factor in de productiegroei is de pluimveecrisis in Oekraïne. De pluimveeproductie in Oekraïne is dalende door de hoge voerprijzen. Het land heeft daarom de importvolumes opgehoogd met 30 tot 40 procent. Rusland speelde daarop in door de productiecapaciteit te verhogen. Het grootste volume pluimveevlees dat door Oekraïne wordt geïmporteerd komt nu uit Rusland. In februari dit jaar zijn er tien nieuwe investeringsprojecten opgestart in de pluimveehouderij. Deze nieuwe projecten gaan naar verwachting 120.000 ton pluimveevlees per jaar produceren.

Eén reactie

  • Broederijbrok

    120.000 ton : 10 = 12000 ton/ project stel 6 rondes = 2.000 ton/ ronde.
    Dus 2.000.000 kg. Voor het gemak 2 kg aflevergewicht zijn dan 1 miljoen vleeskuikens. Dat is ruim boven het NL gemiddelde.

Of registreer je om te kunnen reageren.