Pluimveehouderij

Nieuws 7 reacties

Motie naamswijziging scharrelei haalt het net niet

Den Haag - Een scharrelei blijft een scharrelei.

Een motie van de Partij voor de Dieren, waarin de partij pleit voor het wijzigen van de naam naar schuur-ei behaalde geen meerderheid in de Tweede Kamer. De PvdD kreeg wel steun van SP, PvdA, Groenlinks en D66 voor de motie. Maar met 67 stemmen voor, kreeg de motie geen meerderheid. PvdD vindt de term scharrelei misleidend, omdat bij vleesproducten met de term ‘scharrel’ sprake is van dieren met een uitloop naar buiten.

Laatste reacties

 • liesdeboed

  Toch zijn er nog vele normaale denkende mensen.schuur eieren bestaan niet.
  wel scharrelkippen die eieren leggen.

 • pdenh1

  Schuurei is een niet bekend ei. Schuurkippen evenmin . Scharrel-en uitloopkippen zijn bekende begrippen. Tenslotte gaat het om een ei, dat aan de eisen van kwaliteit voldoet, tevens algemeen-maatschappelijk aanvaard wordt en in goede relatie staat tot kipwelzijn.

 • Arma

  Duw-ei zou een goede naam zijn want dat is wat de kippen doen met zijn negenen op één vierkante meter...

 • voshaar3

  Duw-ei???
  Ben je al eens binnen in een kippenhok geweest dan?
  Bij ons is in het kippenhok is er ruimte zat en is het dus ook een scharrel-ei!!

 • deboed.advies@hotmail.com

  ik zou er bijna spijt van krijgen dat we samen met de dieren bescherming het scharrelei gepromoot hebben waardoor nu het batterij systeem verbannen is,zijn dierenliefhebbers dan nooit tevreden of hebben ze geen verstand van dieren en zien ze dieren als mensen.scharrel kippen hebben een beschermd en dierwaardig bestaan
  nederlands grootste ambasadeur van het scharrel ei
  Koos de Boed

 • Wian

  Deze zogenaamde dierenbeschermers hebben geen verstand, zodra ze dat krijgen worden ze gek van blijdschap

 • swart260

  Misschien een goede naam voor het product, en dekt ook nog de lading: 'KIPPEEI'

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.