Pluimveehouderij

Nieuws

Meyn-Ishida bouwt verder in Rusland

Oostzaan – De Meyn-Ishida alliantie heeft een fabriek voor pluimveeverwerking en -verpakken afgerond in de Russische provincie Belgorod. De installatie wordt eigendom van de Russische pluimveegigant ZAO Prioskolie.

Prioskolie is Rusland’s grootste pluimveeproducent en selecteerde Meyn-Ishida om een moderne pluimveeverwerkende installatie te bouwen in Valuyki in de provincie Berlgorod. De capaciteit is 10.500 stuks pluimvee per uur wat kan worden uitgebreid naar 12.000 stuks pluimvee per uur.

Het Nederlandse Meyn ging in januari 2011 een strategisch partnerschap aan met het Japanse Ishida. Het partnerschap resulteerde in volledig geïntegreerde projecten in onder meer het Russische Tambov en het Poolse Wipasz. De slacht – en verpakkingslijn in Valuyki is het laatste grote project.

Of registreer je om te kunnen reageren.