Pluimveehouderij

Nieuws 1241 x bekeken

McDonald’s schrapt kip van Wiesenhof van menu

Rechterfeld – Fastfoodrestaurantketen McDonald’s schrapt in Duitsland kuikenvleesproducten van Wiesenhof voorlopig van het menu.

De maatregel houdt verband met de problemen in de Wiesenhof-slachterij in Möckern. Deze werd vorige week voor korte tijd op last van de autoriteiten stilgelegd wegens gebreken bij de hygiëne. McDonald’s vreest daarom schade aan zijn reputatie, zo laat de keten weten.
Wiesenhof zegt met verbazing te reageren op de maatregel en deze ook te betreuren. ”Van McDonald’s zelf hebben wij daarover niets gehoord, maar alleen via de media. Dat volgens die berichtgeving de tijdelijke stillegging van het bedrijf in Möckern de reden zou zijn voor de afnamestop bij McDonald’s is in zoverre ook niet te volgen, daar McDonald’s nooit pluimveevlees betrokken heeft van dit bedrijf,” zo luidt het commentaar van Wiesenhof.
Het concern noteert tevens dat McDonald’s bij zijn eigen controle in de bedrijven van Wiesenhof in ieder geval nooit gebreken heeft kunnen constateren. De perswoordvoerder van de restaurantketen heeft dat zelf in de media benadrukt, aldus Wiesenhof.

Of registreer je om te kunnen reageren.