Pluimveehouderij

Nieuws 977 x bekeken 4 reacties

Maatschappelijk draagvlak voorwaarde voor vleeskuikensector

Utrecht – Volksgezondheid, dierenwelzijn, milieu, omgeving en exportpositie vormen de belangrijkste uitdagingen voor de vleeskuikensector de komende jaren. Dat stelt de Rabobank in een studie over de vleeskuikensector.

De vleeskuikensector zal de komende jaren werk moeten maken van de maatschappelijke acceptatie van de sector. Voldoende draagvlak en maatschappelijke acceptatie zijn voorwaarden om te kunnen produceren in Nederland.

Laatste reacties

 • gerjan slingenbergh

  Als je de consumenten eerlijk gaat voorlichten over de gangbare kuikenvlees produktie zul je nooit een maatschappelijke acceptatie krijgen. Bij biologische produktie zal dat beter lukken.

 • gerjan slingenbergh

  Als je de consumenten eerlijk gaat voorlichten over de gangbare kuikenvlees produktie zul je nooit een maatschappelijke acceptatie krijgen. Bij biologische produktie zal dat beter lukken.

 • p.stroo1

  Als de consumenten weten wat biologische produceren in houd en dat de kip 60% meer voet print heeft, dan kiesen de mensen voor gangbare productie met aan passingen. En al die mensen dit biologische vlees niet kunnen betalen.

 • pdenh1

  Wat moet er volgens de Rabobank in de vleeskuikensector veranderen om een maatschappelijke acceptatie te krijgen?. En voorts, wat houdt maatschappelijke acceptatie in concreto in?.Reeds eerder voorgesteld om alle betrokkenen bij de vleeskuikensector representatief bij elkaar te brengen om, evenals in de roodvleessector, de toekomstige ontwikkeling van consumptie en productie in kaart te brengen, incl bio en non-bio aspecten.

Of registreer je om te kunnen reageren.