Pluimveehouderij

Nieuws 1454 x bekeken

H5N1 vogelgriep in Ierland

Cork – In het zuid-Ierse Clonakilty bij Cork is H5N1 vogelgriep aangetroffen bij een aantal fazanten. Volgens het ministerie van landbouw gaat het weliswaar om H5N1 "maar niet om de meest besmettelijke variant van het virus".

De honderd vogels op het bedrijf zijn inmiddels geruimd, maar dat is volgens het ministerie een voorzorgsmaatregel. Daarnaast is op grond van de EU-regels een veiligheidszone van één kilometer ingesteld. Binnen dat gebied voeren inspecteurs van het ministerie verscherpte controles uit.
Het ministerie benadrukt dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Voorzitter John Bryan van de Irish Farmers Association heeft pluimveehouders in het land opgeroepen extra waakzaam te zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.