Pluimveehouderij

Nieuws 1 reactie

Gesprek PPE met Plus uitgesteld

Zoetermeer – Het gesprek dat donderdag zou plaatsvinden tussen een delegatie van het Productschap Pluimvee en Eieren (PPE) en Plus retail is niet doorgegaan.

Dat meldt PPE-voorzitter Bart Jan Krouwel. Het gesprek vindt nu plaats op 20 april.
Het PPE wilde in gesprek met Plus vanwege diens beslissing om alleen nog eieren van uitloopkippen in het schap te leggen. Het PPE wilde in het gesprek met Plus wijzen op de nadelige aspecten van deze stap. Plus realiseert zich volgens het PPE nauwelijks dat vrije uitloopdieren veel grotere gezondheidsrisico’s lopen (bijvoorbeeld vogelgriep).
De beslissing om in PPE-verband met Plus te gaan praten wordt niet door alle dragende organisaties achter het PPE gedragen. Het CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) en de organisatie van de eierhandel Anevei spraken zich nadrukkelijk uit tegen de beslissing. Deze partijen vinden dat de brancheorganisaties NVP en NOP zelf dit gesprek hadden moeten aangaan.
Inmiddels is Plus een reclame-actie gestart op televisie voor de vrije uitloopeieren. De organisatie biedt de eieren aan tegen de zelfde prijs als scharreleieren.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.