Pluimveehouderij

Nieuws 854 x bekeken

Export pluimveevlees Brazilië valt terug

Brasilia – Brazilië exporteerde in februari van dit jaar 5 procent minder pluimveevlees dan een jaar eerder.

In totaal ging het om 281.600 ton. Een jaar geleden ging er in de zelfde periode 296.500 ton de grens over. De cijfers zijn afkomstig van de Braziliaanse organisatie van pluimveevleesproducenten (Ubabef). In geld uitgedrukt was de export 8,2 procent minder dan een jaar geleden. Vorig jaar bedroeg de export in dollars 588,1 miljoen (448,4 miljoen euro); dit jaar komt dat bedrag uit op 539,6 miljoen dollar (411,3 miljoen euro) .
De Brazilianen wijzen er op dat de Japanse markt minder heeft afgenomen. De Japanners kochten vorig jaar veel kip en hebben voorraden. Die maken ze nu eerst op. Ook Iran neemt minder kip af. Verder waren er problemen met exportcertificaten voor export naar Koeweit.

Of registreer je om te kunnen reageren.