Pluimveehouderij

Nieuws 1339 x bekeken 1 reactie

Duitse zelfverzorgingsgraad eieren naar 66 procent

Berlijn – De zelfverzorgingsgraad van Duitsland met eieren is vorig jaar met 11 procent toegenomen naar ruim 66 procent. Dat constateert pluimveemarktbureau MEG.

Het bureau gaat er tevens van uit dat het cijfer dit jaar verder zal groeien. De Duitse import van eieren is vorig jaar ten opzichte van 2010 flink gedaald, namelijk met 17 procent. Uitgaande daarvan was het aantal vorig jaar van buiten Duitsland aangevoerde eieren 8,57 miljard stuks. De binnenlandse productie steeg met nagenoeg hetzelfde percentage (17,3 procent) naar 12,53 miljard stuks. Dat is aanzienlijk (plus 1,3 miljard) meer dan wat MEG in januari meldde. Het nieuwe cijfer is opgesteld in samenwerking met de Bundesanstalt für Landwirtschaft und Ernährung (BLE).
Duitsland exporteerde 2,69 miljard eieren, ofwel ruim 9 procent meer dan in 2010. MEG verwacht echter dat de importnoodzaak ondanks de verder toenemende zelfverzorgingsgraad ook op de langere termijn zal blijven bestaan. "Sinds de millenniumwisseling lag de zelfverzorgingsgraad nooit boven de 75 procent."
De consumptie per inwoner was vorig jaar overigens iets kleiner, namelijk 212 stuks tegen 214 in 2010.

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.