Pluimveehouderij

Nieuws 2 reacties

Duitse tafeleierenmarkt levert 1,4 procent in

Bonn – De Duitse consumenten kochten vorig jaar iets minder eieren dan in het voorafgaande jaar.

Volgens de op huispanelonderzoek gebaseerde gegevens van landbouwmarktbureau AMI en consumentenonderzoeksbureau GfK gebaseerde cijfers daalde de afzet met 1,4 procent naar 7,26 miljard stuks. Daarvan waren ruim 64 procent scharreleieren, ruim 23 procent Freilandeieren, 9 procent biologisch gecertificeerde eieren en 3,5 procent kooieieren. Met name laatstgenoemde categorie leverde flink in. De onderzoekers noemen hier een daling met 38 procent ten opzichte van 2010.

Laatste reacties

  • heijinkeieren1

    Volgens mij is dan het 'nieuws' dat de Duitsers gemiddeld meer eieren gaan eten. Januari -> dioxine -> Duitsers aten geen eieren meer, dus januari/februari kunnen we afschrijven. Dan valt een daling van 1,4% mij alleszins mee....

  • jwvk

    Dat waren ze even vergeten, beetje dom

Of registreer je om te kunnen reageren.