Pluimveehouderij

Nieuws 787 x bekeken 1 reactie

Copa-Cogeca eist garanties kwaliteit import eieren

Brussel – De Europese Commissie zou de Europese eierverwerkende industrie meer bescherming moeten bieden in de huidige situatie van eiertekorten.

Dat vindt Copa-Cogeca, de Europese boerenorganisatie. Copa Cogeca dringt er bij de Europese Commissie op aan dat de markt tijd wordt gegund om een nieuw evenwicht te vinden en eist garanties dat de eisen die aan Europese eieren worden gesteld ook gelden voor de eieren die worden geïmporteerd.
Secretaris generaal Pekka Pesonen van Copa-Cogeca noemt het belachelijk dat de EU de legbatterij voor de eigen producenten heeft verboden, wat 5 miljard euro heeft gekost, en niet tegelijkertijd de zelfde eisen gebruikt ten aanzien van import-eieren. Hij vreest dan ook voor sterk stijgende eierimporten van buiten de EU die niet aan dezelfde eisen en standaarden voldoen als de in Europa geproduceerde eieren.

Eén reactie

  • Wian

    Over de bescherming van europeese pluimveehouders geen woord ,
    kan je gelijk zien wie zijn belang men dient.(Europese boerenorganisatie)

Of registreer je om te kunnen reageren.